Hogyan készül a személyre szabott
Signatera teszt?

1. Mélyreható genetikai vizsgálattal feltárjuk az Ön
egyedi tumor mutációs mintázatát

Az egészséges és a daganatos sejtekben lévő DNS-t nagy felbontással külön-külön vizsgáljuk, és a kapott adatokat összehasonlítjuk, hogy megkapjuk az adott daganatra jellemző mutációs mintázatot. Ezt a legelső lépést minden páciens esetén csak egyszer kell elvégezni a műtétből származó tumorszövetből és a hozzá beküldött EDTA-s vérmintából.

2. Egyedi tervezésű és személyre szabott

A következő lépésben 16 olyan mutáció kerül kiválasztásra, amelyek az adott tumor kialakulása során jöttek létre. Ezeket nevezzük az adott tumorra jellemző, ún. klonális mutációknak és jelen vannak a később kialakult tumorsejtekben is. Ezt a lépést is csak egyszer kell elvégezni minden páciens esetén.

3. A Signatera teszt egy egyszerű vérvételbol kimutatja a
keringo tumor DNS-t vagy annak hiányát

Miután elkészült a személyre szabott Signatera vizsgálat, az eredmény ismeretében az Ön vérében keringő tumor-DNS megléte vagy annak hiánya is detektálható nagy pontossággal. Ez a lépés többször, a műtétet követően és/vagy a kezelés során, illetve utána is megismételhető.

Mennyi idő alatt
kapom meg a Signatera
tesztem eredményét?

A Signatera teszt teljes és hivatalos megrendelése után két hétre van szükség, hogy elérhető legyen a beküldött tumorszövet szekvenálási eredménye.

Ezután további három hetet vesz igénybe a személyre szabott vizsgálat elvégzése az egyedi mutációk alapján, ennek eredményét kapja Ön és kezelőorvosa kézhez.

Minden további vérminta elemzése 2 hetet vesz igénybe a Natera laboratóriumába való beérkezéstől számítva. Az elemzésekhez a tumorminta első vizsgálata során megállapított egyedi mutációs adatokra is szükség van.

Ha bármilyen kérdése van

Hívja ügyfélszolgálatunkat!

+ 06-80-69-69-69

Kérjük adja meg személyes adatait és küldje el kérdéseit, amelyre szakértőink 24 - 48 órán belül készséggel válaszolnak.

Köszönjük, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Hiba történt, kérjük próbálja újra.