Dr. Kósa János

Dr. Kósa János Ph.D., molekuláris biológus és immunológus, a Pentacore Laboratórium ügyvezető igazgatója.

Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományi Egyetemen (ELTE) végezte, ezután a Richter Gedeon Nyrt. Molekuláris Biológiai Kutatólaboratóriumában helyezkedett el. Az elsők között volt Magyarországon, akik alkalmazták a robottechnikát az új és hatékony gyógyszervegyületek kutatásában. Jelenleg Magyarország vezető magán molekuláris biológiai laboratóriumának, a PentaCore Lab Kft.-nek alapító ügyvezetője, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika tudományos főmunkatársa, a molekuláris diagnosztikai laboratórium vezetője.

Tudományos érdeklődései között szerepel a kialakult (pl. kardiológiai, csontanyagcsere, daganatos) és az öröklött genetikai alapú betegségek korai és gyors diagnosztizálása, valamint a terápiák kiválasztásának támogatása genetikai vizsgálatok révén. Jelentős tapasztalattal rendelkezik a klinikai diagnosztikai technikák (CE, IVD) kifejlesztésében és működtetésében. Szakmai pályafutása során nagy gyakorlatra tett szert az alábbi területeken: onkológia, molekuláris biológia, új generációs szekvenálás, biotechnológia, gyógyszer kutatás. Több mint ötven, nemzetközi és hazai folyóiratban publikált cikke jelent meg, amelyet magas tudománymetriai mutatója is fémjelez.

https://www.pentacorelab.hu/

Dr. Tobiás Bálint

Dr. Tobiás Bálint, a PentaCore Laboratórium tudományos főmunkatársa, valamint a Signatera daganatterápia és Panorama prenatális szűrés vizsgálatok szaktanácsadója.
2010-ben szerzett gyógyszerész diplomát a Semmelweis Egyetemen, majd azt követően PhD fokozatot 2015-ben. Tudományos érdeklődésének középpontjában a genetika, azon belül az onkogenetika áll.

A téma iránti elhivatottságát bizonyítja, hogy PhD disszertációjában is a pajzsmirigy daganatok genetikai vizsgálatáról értekezett. Több publikációja is megjelent hazai és nemzetközi szaklapokban.

https://www.pentacorelab.hu/

Dr. Szász A. Marcell

Dr. Szász A. Marcell, a Semmelweis Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát (2006) és PhD fokozatot (2012), melyeket követően patológia (2014) szakvizsgát tett. Tanulmányai során hosszabb látogatásokat tett a Charité és Karolinska, valamint a tengerentúlon a Johns Hopkins, Harvard és Chicagói Orvosi Egyetemeken. Tudományos érdeklődése középpontjában az alkalmazást szem előtt tartó projektek állnak, különös tekintettel a patobiológiai folyamatok és biomarkerek azonosítására emlődaganatos betegségekben és más szolid tumorokban.

Számos magyar és külföldi tudományos elismerés díjazottja és szakmai társaságok tagja. A Magyar Szenológiai Társaság főtitkára 2014 óta, és a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának tudományos vezetője 2016-2019-ig.

Az európai Cancer Moonshot program klinikus kutatója és patológusa.

http://www.bel1.semmelweis.hu/celok.aspx

Dr. Lakatos Péter professzor

Prof. Dr. Lakatos Péter a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika igazgatóhelyettese, a Molekuláris Diagnosztikai Laboratórium vezetője.

http://semmelweis.hu/onkologiai-kozpont/

Dr. Dank Magdolna professzor

Prof. Dr. Dank Magdolna a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika igazgatóhelyettese, az Onkológiai Részleg vezetője. Általános orvosi diplomáját 1986-ban szerezte a Semmelweis Egyetemen, majd a belgyógyászat szakvizsga mellett a klinikai onkológia és klinikai farmakológiai szakvizsgát is megszerezte. Számos hazai és nemzetközi tudományos bizottság tajga és alapítója. 2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Egyetemi tanári kinevezésben részesült 2017-ben. Oktatói tevékenysége mellett szakmai közleményeinek száma meghaladja a százötven publikációt.

http://semmelweis.hu/wp-content/telefon/documents/emp/cv/hun/11550.pdf

Kérjük adja meg személyes adatait és küldje el kérdéseit, amelyre szakértőink 24 - 48 órán belül készséggel válaszolnak.

Köszönjük, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Hiba történt, kérjük próbálja újra.